ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ

 Ανοίγει η "κερκόπορτα" για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης ( ΔΕΥΑ ).

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας φυσικά η τετελεσμένη πρόθεση του καθεστώτος για το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ.


Μετά το άνοιγμα της αγοράς στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και το σπάσιμο του μονοπωλιακού χαρακτήρα της ΔΕΗ, με όλα τα καταστροφικά επακόλουθα της εκτόξευσης των χρεώσεων, γινόμαστε τις τελευταίες ημέρες θεατές του σχεδίου που εξυφαίνεται για την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης.

Με το πρόσχημα της αύξησης του λειτουργικού τους κόστους, λόγω της αυξανόμενης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και την πιθανότητα να πληγεί άμεσα η βιωσιμότητά τους, αρκετές Δημοτικές Επιχειρήσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με πιο πρόσφατη την περίπτωση της ΔΕΥΑ Αγιάς, της οποίας οι χρεώσεις για τον Μάρτιο 2022 ανήλθαν στις 210.000 ευρώ, ενώ τον Μάρτιο του 2020 ήταν 31.000. Βλέπουμε μια θεαματική αύξηση της τάξης του 676% (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ)

Όσο κι αν η διοίκηση της επιχείρησης δηλώνει ότι δεν προτίθεται να μετακυλήσει το κόστος στους καταναλωτές (άλλωστε μόνο με προθέσεις δεν επιτυγχάνεται απολύτως τίποτε), ‘’ποιεί την νήσσαν’’, ζητώντας ‘’πολιτική λύση’’,  πετώντας την καυτή πατάτα στα χέρια της κυβέρνησης, της οποίας ο πρωθυπουργός μας είχε προ’ι’δεάσει ότι «οι ΔΕΥΑ δεν διαθέτουν ούτε την διάθεση ούτε τα μέσα για εκσυγχρονισμό», άρα η επόμενη ημέρα είναι ή η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή ή η σύμπραξη (βλέπε ξεπούλημα) δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε νέο εταιρικό σχήμα.

Το νερό έχει αναγνωριστεί επίσημα από τον ΟΗΕ ως ανθρώπινο δικαίωμα, παρά ταύτα όμως βλέπουμε να χρησιμοποιείται ως μέσο κερδοσκοπίας.

Ποιος παράγει το νερό για να έχει δικαίωμα πώλησης του;

Ως προ’ι’όν ποιάς διαδικασίας παραγωγής το νερό επιβαρύνεται με ΦΠΑ 13%;

Και ποιοι άραγε θα βρεθούν σε θέση προτεραιότητας για να… χριστούν ‘’στρατηγικοί επενδυτές; 

Μα προφανώς οι ίδιοι ‘’ημέτεροι’’, που ενώ οι ανεξόφλητες οφειλές τους στην ΔΕΗ ξεπερνούσαν τα 500 εκ. ευρώ, αίφνης πήραν άδεια να ιδρύσουν την δική τους… «ΔΕΗ» ως ιδιωτικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ίδιοι ‘’ημέτεροι’’ που εδώ και χρόνια αποφεύγουν να αποδώσουν τα δημοτικά τέλη των λογαριασμών ηλ. ρεύματος στους Δήμους, με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία των ΟΤΑ.

Η βούληση πάντως των κυβερνώντων κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η συνέχεια επί της οθόνης…


Άρθρο του υπ. βουλευτή με την Ελλήνων Συνέλευσις Μπλιάτσιου Αντώνη.






Ε.ΣΥ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 2





ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Σμολένσκη   Αρ.18
Λάρισα Τ.Κ 41222
ΕΙΜΑΙL: esy.larisaion2@gmail.com

Τηλ: 2410624666
κιν: 6973656136



ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ  


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 2

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 2 TWITΤER

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 2 INSTAGRAM



ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
==================================================

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
https://www.aitherikigrafi.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια