ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

΄΄ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ΄΄ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΟΠΛΟΥΡΓΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΦΕΚΙΟ.

 Εκτός διαγωνισμού για το εθνικό τυφέκιο φαίνεται πως μένει τελικά Λαρισαίος οπλουργός,τα δείγματα - όπλα του οποίου κατασχέθηκαν παραμονές ενός προαναγγελθέντος διαγωνισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 


Αντί να το δοκιμάσουν και να το βάλουν άμεσα σε παραγωγή μέσω

της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, προωθώντας το μάλιστα σε όλον τον κόσμο, γεγονός που θα έφερνε εκατοντάδες εκατομμύρια στα ταμεία της χώρας, τον κυνήγησαν!

Η «οδύσσεια» του Ιωάννη Αραπκουλέ στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας ξεκίνησε όταν «τόλμησε» να παρουσιάσει την πρότασή του μέσω της κρατικής τηλεόρασης, και συγκεκριμένα της ΕΡΤ-3, που ενδιαφέρθηκε για την προσπάθειά του να δώσει «ελληνικό άρωμα» σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρά το ότι είχε ήδη γίνει το σχετικό αίτημα, και είχε μάλιστα προηγηθεί και συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, διατάχθηκε έρευνα και η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο αυτής, κατέσχεσε δύο όπλα που είχαν ετοιμαστεί για τον Στρατό και ένα για την Ελληνική Αστυνομία!


Να μείνει εκτός διαγωνισμού για το εθνικό τυφέκιο, λόγω περίεργων μεθοδεύσεων, κινδυνεύει Έλληνας οπλουργός που ετοίμασε τη δική του πρόταση προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως αποκάλυψε η καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία». Η Ελληνική Αστυνομία κατέσχεσε τα δείγματα που ετοίμαζε για να παρουσιάσει στους αρμοδίους και, παρά το ότι η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο, τα όπλα παραμένουν «κλειδωμένα» στις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο νομικός σύμβουλος του οπλουργού, δικηγόρος Ζακύνθου Διονύσιος Ξένος – Κασσιανός, εξηγεί ότι αμέσως μετά την παρουσίαση ξεκίνησαν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από τα γνωστά «τρολ» διαφόρων ειδών «καταγγελίες» σχετικά με το αν δικαιούται ο Έλληνας οπλουργός να κατασκευάσει τα δείγματα αυτά, που, σημειωτέον, δεν ήταν προς πώληση σε ιδιώτες, αλλά θα πήγαιναν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να δοκιμαστούν ως προς το αν αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις του.
Παρά το ότι είχε ήδη γίνει το σχετικό αίτημα και είχε μάλιστα προηγηθεί και συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, διατάχθηκε έρευνα, και η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο αυτής, κατέσχεσε δύο όπλα που είχαν ετοιμαστεί για τον Στρατό και ένα για την Ελληνική Αστυνομία. Έτσι, αντί οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην προσπάθεια να ακούσουν ένα «μπράβο», βρέθηκαν μπλεγμένοι…

Το νομικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται από πλήρη ασάφεια και αοριστολογία, καταθέτει ο κ. Ξένος – Κασσιανός, και συνεχίζει λέγοντας ότι μπορεί κανείς να μεταφράσει την παραμικρή διάταξη όπως νομίζει. Ακόμη και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στους οποίους απευθύνθηκε, του απάντησαν ότι ούτε οι ίδιοι έχουν καταλήξει στο τι ισχύει και τι δεν ισχύει, αφού περιμένουν εγκυκλίους και διατάξεις που θα ξεκαθαρίσουν τι γίνεται σε περιπτώσεις σαν αυτήν του κ. Αραπκουλέ. Η κατασκευή των συγκεκριμένων όπλων επιτρέπεται, εάν πρόκειται να παραδοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, όμως για το πρωτότυπο που θα δοκιμαστεί δεν υπάρχει «παραγγελία» από τον Στρατό, όπως είναι φυσικό. Το «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;» χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πλαίσιο, που κάνει κάποιους να αναρωτιούνται εάν έχει επίτηδες διατηρηθεί έτσι, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να «κόβονται» ανεπιθύμητες προσπάθειες.
Παρά το ότι ο νομικός σύμβουλος του οπλουργού ξεκαθαρίζει ότι δεν πιστεύει πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, το ερώτημα είναι αν τελικά θα γίνει η παρουσίαση του συγκεκριμένου όπλου στο Πεντάγωνο. Παρά το ότι η τελευταία ημερομηνία παρουσίασης των προτάσεων έχει περάσει, τίποτε δεν εμποδίζει το υπουργείο να ζητήσει να παρουσιαστεί και αυτή η ελληνική πρόταση.




Συνεχίζοντας  την έρευνα στο διαδίκτυο έπειτα από την ανάγνωση της συγκεκριμένης δημοσίευσης, και όσον αφορά τον διαγωνισμό του εθνικού τυφεκίου, ο κάθε ενδιαφερόμενος - ώς προς το συγκεκριμένο θέμα- Έλλην πολίτης μπορεί να ελέγξει και άλλη μια ενδιαφέρουσα πληροφορία στο site της https://www.dimokratianews.gr η οποία παρατίθεται ολόκληρη παρακάτω:👇

Πολύ περίεργη η διαρροή για δύο ισραηλινά πυροβόλα που φέρεται ότι δοκιμάζονται ήδη στην Ελλάδα, αν και δεν έχει ανακοινωθεί πρόθεση για διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού.
Του Ειδικού Συνεργάτη

Εδώ και μερικές ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με την εν εξελίξει προσπάθεια του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.) να αντικαταστήσει τον φορητό οπλισμό του και συγκεκριμένα το βασικό τυφέκιο G3A3/A4. Και όλα αυτά τη στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί η πρόθεση -τουλάχιστον- της διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού για το νέο εθνικό τυφέκιο…

Από μια είδηση της ιστοσελίδας ptisidiastima.com, που προφανώς προέρχεται από πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, μάθαμε ότι ανάμεσα στα υποψήφια όπλα βρίσκονται και τα ισραηλινά Tavor 7 και Tavor X95. Τα δύο όπλα δεν διαφέρουν ουσιαστικά μεταξύ τους, καθώς το πρώτο έχει διαμέτρημα 7,62×51 και το δεύτερο 5,56×45. Μάλιστα στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι «η αγορά του πρώτου θα σημαίνει πως ο Ε.Σ. δεν μπορεί να “ξεφύγει” από το σύνδρομο του 7,62».

Σύμφωνα με τη γνωστής εγκυρότητας σελίδα, αντίτυπα των δύο όπλων βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και δοκιμάζονται σκληρά προκειμένου να βαθμολογηθούν για το πρόγραμμα Εθνικού Τυφεκίου!!!!

Σοβαρά ζητήματα εγείρονται όμως από την… απουσία τόσο διαγωνισμού όσο και… ανταγωνισμού, αλλά και μια σειρά ερωτημάτων, όπως:

1. Πώς γίνεται να αξιολογείται («να δοκιμάζεται σκληρά») ένα τυφέκιο ΠΡΙΝ ΚΑΝ προκηρυχθεί επισήμως ο διαγωνισμός για το νέο τυφέκιο του Ελληνικού Στρατού;;;;

2. Πώς γίνεται να αξιολογείται ένα τυφέκιο χωρίς να έχουν εκδοθεί από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) οι απαραίτητες -όπως προβλέπεται από τον νόμο- Request For Information (RFI) και Request For Proposal (RFP), εκ των οποίων η πρώτη ζητά εκ μέρους του ενδιαφερόμενου κράτους ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από τις εταιρίες του οπλικού συστήματος για το οποίο ενδιαφέρεται, ενώ η δεύτερη ζητά τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ των εταιριών για το οπλικό σύστημα με βάση τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ και τις ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ που καθορίζονται λεπτομερώς; Να θυμίσουμε την εξαιρετική RFP για τον διαγωνισμό των τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή .338 των Ειδικών Δυνάμεων, που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια» και περιέχει λεπτομερέστατα τις απαιτήσεις για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις αλλά και τα παρελκόμενα και συνοδευτικά εξαρτήματα του όπλου. Στην περίπτωση του… Εθνικού Τυφεκίου δεν έχει υπάρξει ακόμα τίποτε από αυτά. Και, ωστόσο, ένα όπλο έφτασε ήδη στην Ελλάδα και αξιολογείται;

3. Πότε θα δοκιμαστούν τα υπόλοιπα υποψήφια όπλα; Η διεθνής πρακτική είναι όλα τα όπλα να αξιολογούνται ταυτόχρονα, ώστε να υπάρχει και η σχετική άμεση σύγκριση, και όχι καθένα μόνο του. Αν ακολουθείται τέτοια διαδικασία, θα είναι τουλάχιστον περίεργη.

4. Η αναφορά ότι τα Τavor 7 και Tavor Χ95 «βρίσκονται ανάμεσα στα υποψήφια όπλα» αφήνει ένα κενό και ένα ερώτημα: Ποια είναι τα υπόλοιπα υποψήφια όπλα; Αν η ιστοσελίδα πληροφορήθηκε για το Tavor, δεν έμαθε ποια είναι τα άλλα; Και πόσα είναι αυτά;

ΠΗΓΗhttps://www.dimokratianews.gr/politiki/ta-8-1-kayta-erotimata-gia-to-neo-tyfekio/


Βλέπουμε λοιπόν την «τύχη» που είχε η προσπάθεια του συμπολίτη μας ο οποίος κατά τα φαινόμενα αδικήθηκε κατάφωρα από τον κρατικό μηχανισμό, ο οποίος μάλλον δεν βλέπει θετικά τις όποιες εγχώριες προσπάθειες ανάπτυξης διαφόρων οπλικών συστημάτων και δείχνει σαφή εύνοια σε ξένες ανάλογες προτάσεις...Κι αυτό είναι ένα από τα πολλά ¨δείγματα¨ συμπεριφοράς που έχουν δώσει όλες οι κυβερνήσεις  που πέρασαν από την πολύπαθη Ελλάς μηδενός εξαιρουμένης.

Ως πότε λοιπόν ΈΛΛΗΝΕΣ θα ανεχόμαστε αυτές τις συμπεριφορές;  

Τσιαμάγκος Ιωάννης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ΣΕΛΙΔΑ 28 από 40  Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.


 ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
👇





👇

ΚΑΛΟΥΜΕ 
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ 
ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ 
👇

ΠΑΡΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΔΩ :

👇👇

Ε.ΣΥ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 2





ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Σμολένσκη   Αρ.18
Λάρισα Τ.Κ 41222
ΕΙΜΑΙL: esy.larisaion2@gmail.com

Τηλ: 2410624666
κιν: 6973656136



ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ  


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 2

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 2 TWITΤER

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 2 INSTAGRAM



ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
==================================================

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
https://www.aitherikigrafi.gr/






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια